Tarikh Pembayaran Bantuan Prihatin Nasional | Bagi Permohonan Baru & Rayuan - eSemakan

Breaking

Join Telegram Rasmi Kami

Daftar Email Untuk Dapatkan Update Info Jawatan Kosong Terkini.

Friday, April 10, 2020

Tarikh Pembayaran Bantuan Prihatin Nasional | Bagi Permohonan Baru & Rayuan

Seperti yang sudah sedia maklum, senarai nama yang sudah mempunyai rekod dengan Bantuan Sara Hidup dan LHDN tidak perlu lagi mengemukakan permohonan BPN yang baru. Bagi nama yang tidak mempunyai rekod dengan BSH dan LHDN, mereka perlu mengemukakan permohonan baru.

Bagi yang baru mengemukakan permohonan yang baru, mungkin ada yang tertanya-tanya bilakah pemohon baru akan mendapat kelulusan dan tarikh pembayaran BPN bagi pemohon baru.

TARIKH PEMBAYARAN BPN BAGI PEMOHONAN BARU DAN RAYUAN

Berikut merupakan jawapan yang dikongsikan oleh Siti, Pegawai Khidmat MyGCC bagi persoalan yang dikemukakan di atas.


Tarikh Pembayaran BPN Bagi Mereka Yang Membuat Permohonan Baru dan ...


TARIKH PEMBAYARAN BANTUAN PRIHATIN NASIONAL BARU & RAYUAN PADA BULAN MEI

Berikut di atas merupakan penjelasan Siti bahawa setiap individu yang mengemukakan permohonan baru yang belum diluluskan atau yang sudah diluluskan akan menerima bayaran Bantuan Prihatin Nasional pada bulan Mei 2020 secara sekaligus.

Ini bermakna, pemohon yang baru tidak akan menerima sebarang pembayaran pada bulan ini. Hal ini kerana pihak kerajaan akan menyelesaikan bayaran bagi yand sudah ada rekod terlebih dahulu.

2 comments:

  1. Kes saya lg pening,dah kemas kini dn memohon serta dah submit di Pejabat HASIL seblum Covid 19 lg, tp bila key in IC,jawapan nya kena buat permohonan baru! Kertas slip dan chop tanda terima pun ada sbg bukti.
    Apakah permohonan saya yg xde kerja ni dicampak kan dedlm bakul sampah oleh kerani bertugas atau mmg dia dah lupa nak key in..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk masalah yang sedemikian, Tuan/Puan boleh menghubungi pihak LHDN di talian 03-8911 1000 untuk maklumat lanjut

      Delete