Geram Dipatuk Ular, Lelaki Gigit Ular Tedung Sampai Mati

Geram Dipatuk Ular, Lelaki Gigit Ular Tedung Sampai Mati


Seorang petani di India membalas dendam terhadap seekor ular tedung yang mematuknya dengan cara menggigit reptilia berbisa itu sehingga mati, lapor akhbar Daily Star pada 12 September 2022.

Dalam kejadian pada hari Selasa, 6 September lalu, petani bernama Salim Khan dilaporkan sedang bekerja di kawasan sawah padi berhampiran kampung Darada di wilayah Bengal, India.

Penduduk tempatan berkata, lelaki itu mengumpul rumput untuk memberi makan kepada lembu peliharaannya apabila dia tiba-tiba dipatuk seekor ular tedung.

Salim dipatuk pada bahagian kaki, menyebabkan dia nekad membalas dendam terhadap repitilia berbisa itu.

Tidak seperti kebanyakan orang lain yang melarikan diri sekiranya insiden tersebut berlaku, Salim bertindak menggigit ular tedung itu sehingga ia mati.

Bagaikan membawa trofi kemenangan, Salim kemudian berarak di sekitar kejiranannya bersama bangkai haiwan itu yang dililit di leher. Dia bangga kerana dapat membunuh ular yang menyerangnya.

Menurut Salim, dia sedikit pun tidak berasa sakit selepas dipatuk ular tedung itu.

"Kami melihat Salim menunggang basikal bersama seekor ular tedung yang dililit di sekeliling lehernya. Ia amat menakutkan," kata seorangs saksi kepada laman berita Sambad English.

Menurut Sambad English, Salim mendakwa bahawa dia berjaya menghapuskan bisa ular menggunakan ilmu sihir. - Sumber Daily Star


Post a Comment

0 Comments