Minima PMR / PT3 Layak Mohon Jawatan Kosong Sektor Swasta Negeri Perak ~ GAJI: RM1,300 – RM3,000 / Sebulan


MOHON JAWATAN KOSONG PELBAGAI JAWATAN BAGI NEGERI PERAK
Jawatan Kosong Perak | Pengambilan Rasmi! (tertakluk kepada tarikh tutup setiap jawatan) kepada mereka yang berminat untuk menjawat jawatan kosong terkini yang diiklan di halaman SemakanKerjaya.

Pengambilan jawatan kosong ini telah dibuka untuk seluruh warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berminat untuk memohon jawatan kosong ini. Sila pastikan bahawa anda telah membaca syarat yang dikehendaki oleh majikan dengan teliti sebelum mengisi atau memohon jawatan kosong yang disenaraikan dibawah.

MAKLUMAT JAWATAN :

 • ● Nama Majikan : Pelbagai
 • ● Jawatan : Admin HR, Admin Clerk, Admin Assistant, General Clerk, dll.
 • ● Tarikh Tutup : Disember 2020
Join Telegram Kami Untuk Dapatkan Info-info terkini Jawatan Kosong seluruh Malaysia di https://t.me/semakanMy

Untuk Memohon, Rujuk Pautan Biru Yang Disediakan.


Baca Juga: MUAT TURUN BORANG RAYUAN BSH 2020

1. Permohonan Jawatan Kosong hendalah dibuat secara secara atas talian dengan mengisi maklumat pemohon yang lengkap.


2. (Sekiranya diperlukan), Pemohon yang belum mendaftar akaun hendaklah mendaftar akaun terlebih dahulu sebelum melakukan sebarang permohonan jawatan.

3. Pemohon haruslah mengisi maklumat lengkap diri serta memastikan untuk memuat naik resume pemohon yang terkini.

4. Tarikh tutup permohonan ini adalah tertakluk kepada setiap jawatan.

5. Hanya calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga dan permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh tiga (3) bulan dianggap tidak berjaya.

6. Untuk maklumat lanjut & syarat-syarat kelayakan jawatan ini, sila lihat Iklan Penuh Jawatan.

Baca Juga: JAWATAN KOSONG KERANI

KEPERLUAN & KELAYAKAN MEMOHON :


Sekiranya anda merupakan calon yang memegang kelayakan dengan kelulusan Sijil, Diploma, Ijazah, atau Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, “A” Level, Pra-Universiti) atau memegang Kelayakan Professional yang lain yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia, anda adalah di pelawa untuk memohon kekosongan jawatan yang telah dinyatakan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan yang telah diberikan di bawah ini terlebih dahulu)

Selain itu calon memiliki kelebihan sekiranya mempunyai ciri-ciri berikut :

 • ● Kemas
 • ● Berpengetahuan am
 • ● Mempunyai ciri kepimpinan yang boleh dicontohi dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan :

 • ● Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • ● Cuti Tahunan disediakan
 • ● Cuti Sakit dan lain-lain disediakan (rujuk iklan permohonan kerja kosong di bawah)

CARA UNTUK MEMBUAT PERMOHONAN


Permohonan jawatan ini hanya boleh dibuat melalui ONLINE sahaja. Permohonan boleh dibuat melalui pautan borang permohonan online yang ada dibawah.

 1. Calon-calon yang mendaftar buat kali pertama secara ONLINE hendaklah memastikan maklumat diisi dengan lengkap. Permohonan yang dikemukakan hendaklah bersesuaian dengan kelayakan akademik seperti yang diiklankan di dashboard calon.
 2. Hanya calon – calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.
 3. Salinan Sijil – Sijil Asal (sijil lahir / kad pengenalan pemohon / kad pengenalan kedua ibubapa [sijil mati jika berkaitan] / sijil-sijil akademik dan dokumen – dokumen lain yang berkaitan dan disyaratkan dalam iklan ini HANYA perlu dibawa apabila anda berjaya dipanggil untuk ditemuduga kelak.

>>Laman Permohonan<<


BAGAIMANA MEMOHON :


(Jika Perlu) Permohonan kerja kosong terbaru di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti arahan seperti di bawah.


Klik pada pautan yang boleh didapati di bawah dan sila rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan tersebut.

(Jika Perlu) Bagi anda yang ingin membuat permohonan kali pertama, anda perlulah mendaftar terlebih dahulu sebelum melakukan pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.

Pemohon disarankan agar sentiasa mengemaskini maklumat-maklumat anda yang terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Hanya calon yang berkelayakan sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga dan permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh tiga (3) bulan dianggap tidak berjaya.

Penafian : Laman web semakankerjaya tiada sebarang kaitan dengan mana-mana pihak. Laman ini hanya berkongsi atau menyampaikan informasi am kepada umum. Sebarang kehilangan data / maklumat tidak dipertanggungjawabkan oleh laman semakankerjaya.